Termeni si Conditii

Dispozitii generale

In calitate de consumator, Clientul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare incheiat la distanta, prin returnarea Produselor comandate si fara nicio justificare, in termen de maximum 30 zile calendaristice de la intrarea in posesie a bunurilor comandate. Procedura de retragere din contract va fi detaliata in cadrul sectiunii cu numarul 2 din prezenta Politica – Procedura de retragere din contract.

De asemenea, in situatia in care Produsul prezinta neconformitati, veti avea posibilitatea de a-l returna catre Libraria Romaneasca in Europa si de a solicita Vanzatorului aducerea acestuia la conformitate, fara plata, prin reparare/ inlocuire/ reducerea corespunzatoare a pretului, dupa caz, luand in considerare si natura produsului ori incetarea contractului privind acest Produs si restituirea contravalorii sale. In cazul in care consumatorul constata deficiente ale Produsului in primele 30 de zile de la achizitia sa, se va dispune direct inlocuirea acestuia.

Dreptul de retur pentru neconformitati va putea fi exercitat daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea bunului.

Orice intentie de retur va fi adusa la cunostinta Libraria Romaneasca in Europa prin transmiterea unei solicitari in acest sens la adresa de e-mail: librariaromaneasca@libero.it sau prin transmiterea formularului de retragere, astfel cum acesta este prezentat mai jos.

I. Procedura de retragere din contract. Formular de retragere

In conformitate cu OUG 34/2014, Clientul care detine calitatea de consumator (persoana fizica) are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze bunul comandat, in termen de 30 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv in acest sens.

Clientul trebuie sa returneze produsele fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia de retragere din contract.

Libraria Romaneasca in Europa va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv costurile livrarii produsului catre Consumator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care coletul ajunge in depozitul Libraria Romaneasca in Europa si este verificata conformitatea acestuia sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate de Consumator catre Libraria Romaneasca in Europa.

Libraria Romaneasca in Europa poate amana rambursarea sumelor pana la momentul receptionarii produselor sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate.

Cumparatorul va suporta doar cheltuielile direct legate de returnarea Produselor.

Rambursarea sumei aferente Produselor achizitionate se realizeaza prin aceeasi metoda de plata folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Clientul isi da acordul expres pentru utilizarea unei alte metode. Rambursarea sumei se realizeaza in urma primirii Produselor returnate de catre Client sau a dovezii furnizate de Client de trimitere a Produselor.

Pentru exercitarea dreptului de retragere Consumatorul informeaza Libraria Romaneasca in Europa cu privire la decizia de a se retrage din contract, utilizand o declaratie neechivoca in acest sens.

Returul Produselor cumparate va putea avea loc fara invocarea unui motiv in acest sens. Produsele vor fi ambalate corespunator pentru retur si vor fi insotite de toate accesoriile si documentele aferente acestora in original, precum si de o copie a facturii/bonului de achizitie.

Returnarea unui Produs in lipsa accesoriilor sale va duce la diminuarea valorii acestuia, conform celor mentionate mai jos.

Nu se accepta pentru returnare Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, pete, socuri etc.

In cazul in care se constata ca valoarea acestuia a fost diminuata, Libraria Romaneasca in Europa va retine suma aferenta acestei diminuari.

Suma aferenta Produsului va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • Pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire in contul din care a fost efectuata plata, daca nu se va indica expres in scris un alt cont in care sa se vireze suma supusa restituirii;
  • Pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs/Card bancar – prin virament bancar, in contul indicat de catre Cumparator in scris.

In functie de specificul Produselor comercializate pe platforma www.librariaromaneasca.eu, acestea pot fi sigilate. In functie de starea si tipul Produsului returnat, se va decide daca rambursarea poate fi sau nu acceptata.

Toate preturile Bunurilor prezentate pe site, indiferent de specificul acestora, includ TVA si sunt preturi finale.

Dreptul la garantie se pierde in cazul in care:

  • Cumparatorul nu a respectat conditiile de utilizare, intretinere etc.;
  • Produsul a fost pastrat in conditii improprii, expus la conditii nefavorabile sau a fost manipulat defectuos;
  • In caz de deteriorare mecanica provocata prin lovirea Produsului;
  • Produsul a fost modificat sau reparat in prealabil de catre alte persoane decat cele autorizate.

Perioada de timp stabilita pentru inlocuirea Produsului returnat nu poate depasi 15 zile calendaristice de la momentul in care Vanzatorul a fost informat despre neconformitate.

Detalii contact:

whatsapp : +39 324 835 0180

E-mail: librariaromaneasca.eu

Expeditorul raspunde atat cu privire la corectitudinea datelor inscrise pe documentul de transport (AWB), cat si de ambalarea corespunzatoare a coletelor continand Produsele returnate.

Coletele trimise de catre expeditor trebuie sa fie ambalate intr-un mod care sa protejeze Produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toata durata transportului (se recomanda folosirea elementelor de siguranta, ex: poliester, carton, folie bule de aer etc. ). De asemenea, se recomanda ambalarea coletului astfel incat sa corespunda greutatii, formei si naturii continutului, cat si modului si duratei transportului. Ambalajul trebuie sa protejeze continutul astfel incat sa nu poata fi deteriorat prin presiune sau manipulari succesive, putand fi, dupa caz, constituit din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren etc.

0